Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
ajánló

„Jössz rollizni?”

Ezt kiabáltam fel a barátnőmnek az harmadikra és közben álltam nagy vagányul fél lábbal a kis piros rolleremen. Imádtam „rollizni”, annak ellenére, hogy az akkori járgányom köszönő viszonyban sincs már a mai modellekkel, amilyen a fiamnak is van. Hiába szuper modernek ezek az új generációs rollerek, mielőtt megrendeled karácsonyra a gyereknek, van, amit érdemes végiggondolni!

A roller mindjárt a kezdő műanyag kismotor és futóbicikli után a második olyan guruló járgány, amit a legtöbb szülő megvesz a gyerekének. Ami engem illet, irtó büszke voltam, amikor már ezzel hasított a fiam és nem is tudtam, hogy a roller segít a szem, kéz, láb koordinációban, hogy a jobb és baloldal egyformán fejlődjön, ami elengedhetetlen később az íráshoz, olvasásához. Mivel fontos a manőverezés, ezért minden izmot megmozgat és fejleszti a mozgáskészséget, a koncentrációt és a nagy motorikus mozgásokat. A manőverezés által az egész test mozog, erősödik a vázizom rendszer, fejlődik a mozgáskészség, a koncentrációs képességet is növeli és nem utolsó sorban a nagy motorikus mozgásokat is fejleszti.Mindezen felül pedig remek móka háromszor gyorsabban siklani az unalmas gyaloglásnál; praktikus szempont, hogy a gyerekek sokszor utálják a városi sétákat, de rollerrel máris szívesebben kísérnek el. Anno az első rollert teljesen tapasztalatlanul választottuk, de az már akkor is nagyon bejött, hogy összecsukható volt a modell, így nemcsak az autóba lehetett könnyen bepakolni, de ha elfáradt a gyerek, könnyű volt kézben is vinni. Az összecsukhatóság ma már jóformán minden modellnél alap, de a következőkre is érdemes figyelni:

 • Ha első roller, érdemes olyan modellt választani, aminek a kormánya állítható, így legalább két évig biztos nem kell nagyobbat venni. Nem érdemes viszont nagyobbat venni a kelleténél, mondván, hogy belenő, mert nem fogja megszeretni a rollerezést, és nem is tud vele biztonságosan közlekedni
 • Fontos a kerék átmérője is! Teljesen más élmény, ha 100 vagy 110 mm a kerék átmérője, különösen, ha nem teljesen egyenletes a talaj. Minél nagyobb a kerék, annál simább és gyorsabb a haladás. Ha nemcsak a gyereknek, hanem a felnőtteknek is van rollerjük és hosszabb utakat is szeretnétek megtenni, akkor egyértelműen érdemesebb a nagyobb kerekű rollert választani. Ha viszont csak a sarki közértig, játszóig mentek a szakértők szerint a kis átmérőjű kerék a befutó.
 • Rollerhez is kell a bukósisak, különösen akkor, ha még kezdő rollerező a gyerek!
 • Mindenképp legyen hátsó fék
 • Fontos szempont, hogy maga a lábtartó megfelelően széles legyen, hogy kényelmesen elférjen a láb és legyen rajta csúszásgátló bevonat


A fiam jelenlegi rollerét nagy körültekintéssel rendeltük, korábban több modellt kipróbáltunk, ám ez nem csak annak volt köszönhető, hogy ennyire gondos szülők vagyunk. Sokkal inkább közrejátszott a tény, hogy a férjem annyira megirigyelte a „rollizást”, hogy egy alkalommal arra értünk haza az iskolából, hogy a mélygarázsban száguldozott a gyerek járgányán. Nagyjából el is dőlt, hogy nemcsak a fiam kap egy új rollert, hanem az egész család! Imádunk együtt siklani és külföldön, városnézéskor is a legjobb társunk volt a roller. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ne úgy tekintsen a rollerre, mint gyerekjátékra; ez egyszerre sportszer, közlekedési eszköz és a legjobb családi csapatépítő.

A cikket a shopping-all.hu támogatta.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

 • Minta cikk 1.

  Minta cikk 1.

  "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

  App Hungary
További történetek >>>
Mit tanít egy ADHD-s gyerek a szüleinek a Minecraftról és a végrehajtó funkcióról?
iskola, óvoda

Mit tanít egy ADHD-s gyerek a szüleinek a Minecraftról és a végrehajtó funkcióról?

Az ADHD, (figyelemhiányos, hiperaktív) gyerekekről egyre több információnk van. Egyre többükkel találkozunk, és egyre nagyobb arányban jelentkezik a probléma, ami nem a létükkel, hanem azzal kapcsolatos, hogy nemigen tudunk mit kezdeni velük.  Forrás: http://www.huffingtonpost.com/entry/what-my-son-with-adhd-taught-me-about-minecraft-and_us_5846e43be4b0b261c8342778

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen
interjúk

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen

Több tanulmány is kimutatta, hogy a meleg, szeretetteljes szülő-gyerek kapcsolat összefüggésben van a jobb önértékeléssel, a jobb szülő-gyerek kommunikációval, a jobb tanulmányi eredménnyel és a kevesebb pszichológiai és viselkedési zavarral.

Posztolj egy pucér képet magadról!
határon túl

Posztolj egy pucér képet magadról!

Neem? Oké, akkor legyen fürdőruhás. Esetleg olyan, amin festékes az arcod, paradicsomos spagetti lóg a homlokodba.. vagy egy toporzékolósat? Azt mondod, hogy nekem elment az eszem? Én korábban ezt simán megtettem. Igaz, nem én voltam rajta, hanem a gyerekek. Aztán egyre több infó jött szembe velem a digitális szülőségről és elszégyelltem magam. 

Nem vagy többé a barátom! - A barátság, mint kapcsolat tanulása
ajánló

Nem vagy többé a barátom! - A barátság, mint kapcsolat tanulása

Banális, de elbűvöl, hogy a kisgyerekek milyen korán egyéni szimpátiával, preferenciával bírnak egymás iránt. Van, aki bejön, van, aki nem. És hiába mondja a sok buggyant felnőtt, hogy nézd, ott egy kisgyerek játssz vele, ha nem szimpi, te sem beszélgetsz a szomszéd nénivel. 

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.