Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
ajánló

10 ajándékötlet karácsonyra, még időben….

Mindannyiunk számára, akinek gyermeke van, túl sok a játék, ami szétszórva hever a lakásban. Nem kétséges, hogy igyekszünk rendet tartani, ami állandó küzdelemmel jár. És különösen nehéz küzdelem, amikor egy speciális időszak közeledik, például a karácsony, amikor nagymértékben árasztjuk el gyermekeinket ajándékkal.

Az ajándék jó dolog. De semmiből sem jó a túl sok. A több kevesebb elvvel, valamint a jól megválasztott ajándékkal jobban célba érünk!

A túl sok játék elleni küzdelem egyik hatásos módja a játékmentes ajándék, amiből álljon itt néhány ötlet:

1. Különleges foglalkozás

Biztos van valami, amit nagyon szeretne a gyerek megtanulni. Vagy olyan tudomány, érdeklődési kör, amiről többet szeretne hallani. Ez lehet tánctanfolyam, valamilyen sport, vagy művészet, esetleg olyan nehezebben elérhető szórakozási forma, amire akár egy-egy alkalomra, akár rendszeres foglalkozásra be tudjuk íratni. Az én fiam például a régészetbe szerelmes. Olyan alkalmakat keresek neki karácsonyi ajándékként, amikor nem csak olvashat, de közvetlenül is találkozhat ezzel a tudományággal. A szomszéd lány úgy tudom, filmszínésznő szeretne lenni. Az anyukája szerzett neki néhány alkalmat, amikor részt tud venni egy-egy forgatáson.

2. Szabadidős program

A hobbi, vagy a különleges érdeklődési kör alkalmat adhat egy múzeumi belépő, színház vagy mozifilm rendszeres vagy alkalmankénti látogatására is. Mindez csodás alkalom lehet a közös családi tevékenységekre is. Egy állandó állatkerti bérlet szerintem nagyon sok kisgyereknek egész évre nagyszerű ajándék.

3. Előfizetés

Magazinok, folytatásos regények off-line vagy on-line megrendelése nagyon izgalmas élmény, hosszú távon is. Nem csak a karácsonyfa alatt, hanem később is örömöt szerezhetünk a rendszeres új tartalmakkal.

4.Sportesemények

Szintén élvezetes közös program, ha bevonod az általad űzött sportba a gyereket. Menjetek együtt futni, focizni, szervezzetek szülő, gyerek bajnokságot a barátokkal közösen. Egy tavaszi házibajnokság, vagy egy havonta ismétlődő sport nap a felnőttekkel közösen igazán önbizalom erősítő ajándék.

5.Közös alkotás

A kézműveskedés nagyon jó szórakozás a gyerekeknek. Az én fiam is nagyon szereti. Én is élvezem, viszont nagyon kevés alkalmunk van erre. Ha, előre megtervezzük, felkészülünk rá, akkor évszakonként professzionális díszeket és használati tárgyakat készíthetünk közösen a családdal. A kézműves alkalmak mellett kiváló ajándék egy-egy hasznos kézműves eszköz, kellék is, amivel még szuperebb alkotásokat gyárthattok.

6.Kuponok

Előre gyártott kuponok segítségével szinte bármilyen programot, beváltható élményt, együtt töltött időt ajándékozhatsz. Megfogalmazhatod konkrétan, de a gyerek fantáziájára is bízhatod. Például együtt töltött éjjeli kaland apával és anyával, aminek már a tartalmának a megtervezése is egy közös ajándék.

7.Étterem meghívás

A gyerekek ugyanúgy szeretnek jókat enni, különleges helyeken járni, mint mi. Keressünk olyan, az életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelő helyeket, ahol új élményeket szerezhetnek. Legyen egy különleges nap, este, amikor miattuk megyünk arra a helyre!

8.Öltözködés, ruhatár

Bár ebből is lehet túl sok, de ha már szükség van rá, akkor ez legyen egy közös élményszerző vásárló túra!

9.Könyvek

Bár olvasni nem minden gyerek szeret, de nincs olyan gyerek, aki ne szeretné, ha a szülei felolvasnak neki. Érdekes történeteket, szép könyveket együtt olvasni és megbeszélni különleges élmény. És nem csak kisgyerekeknek, hanem kamaszoknak is, akár családi program is lehet a közösen felolvasott regény. Biztosan jobb, mint az esti tévésorozatok.

10.Öröknaptár

Sok gyerek szereti tudni, mi mikor lesz, hogyan zajlott régen, mikor, mire lehet számítani az évben. Készítsünk egy öröknaptárt, ahová régi emlékeinket is bevezetjük, és jelezzük a következő évre vonatkozó fontos eseményeket is. Az évek folyásával, ez a naptár az emlékek őrzője marad, és mindig előrevetíti a következő évi teendőinket. S hogy mit vezetünk bele? Annak már csak a fantáziánk szabhat határokat!

http://www.huffingtonpost.com/rachel-jones/18-excellent-gifts-for-kids-that-arent-even-toys_b_6108036.html

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Megfélemlítés, zaklatás, bántalmazás
iskola, óvoda

Megfélemlítés, zaklatás, bántalmazás

A bántalmazás világszerte problémát jelent az iskolák számára. Egy viszonylag gyakori viselkedési formáról beszélünk, de sajnos, nehéz megjósolni a bántalmazott diákok számát, mivel különböző módon történik a bullying mérése. Egy 2014-es tanulmány arra mutatott rá, hogy a gyerekek 35%-a valamilyen módon részese volt zaklatásnak. Ez azt jelenti, hogy egy 30 fős osztályból 10 tanuló megfélemlítés áldozata lesz. A Childline (gyerekek számára létesített, Nagy-Britanniában ingyenesen elérhető segélyvonal) szerint a bántalmazás az első három probléma között szerepel, ami miatt kapcsolatba lépnek velük a gyerekek.

 

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára
interjúk

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a jó éjszakai alvás, de a gyermekkori alvásproblémák, mint például a horkolás, az éjszakai ébredés, az alvajárás vagy az álmatlanság elég gyakoriak.

Iskolai tízórai/ebéd/uzsonna ötletek
határon túl

Iskolai tízórai/ebéd/uzsonna ötletek

Egy háromgyerekes amerikai anyuka összegyűjtötte a legfantáziadúsabb iskolai ebéd ötleteket. Mi meg lefordítottuk nektek és belinkeltük az eredeti oldalakat, hátha megkönnyítjük ezzel a mindennapi fejtörést.

Szabályok és Tiltások
ajánló

Szabályok és Tiltások

A fegyelmezés az egyik leginkább központi kérdés a gyereknevelésben. Mikor teszek jót? Ha eltiltom, megmondom, szabályozom vagy rávezetem? Úgy tűnik, hogy nagyon nincs meg a biztos válasz, leginkább talán helyzetek vannak, amikor próbálgatunk ezt-azt.

Összeszedtünk néhány példát, ötletet mit lehet alkalmazni. Vagy bejön vagy nem. De ettől is szép!

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.