Kapcsolat Facebook Bejelentkezés

Simon elköltözik

Már tavaly ilyenkor, amikor csomagolt, célozgatott erre a teáskészletemre „Ezt szoktad használni, anyu?” de akkor még nem akartam érteni a célzást. „Mostanában elég ritkán, de azért szoktunk belőle apuval iszogatni, persze...”

De most, na jó, egye fene, nem bánom: legyen az övé, akkor ezt most abba a kartonba rakom, amibe az ő cuccait gyűjtöm. Majd időnként (nem túl gyakran), átmegyek hozzá teázni!
És így rakok félre neki egy adag sosem használt, még bontatlan konyharuhát (hogy jön össze ennyi?) a törölközők egy részét (ebből is mennyi van!), a régi vasalómat (azt sem használtam olyan nagyon sokat, de azért kaptam egy újat... amit szintén alig, ez már azért sokat sejtet ugye háziasszonyi aktivitásom hatásfokáról), meg a bögrék egy részét (a fele is sok még nekünk is, pedig nem vagyunk kevesen), és még sorolhatnám.
Pont így adott nekem anyám (kb 20 éve?!) a háztartásából mindent, amire csak ránéztem otthon (és teszi máig), így kaptuk a másik szülőktől a ruhásszekrényeket, a komódokat, már ők használták mindet kb 10 évet, mi ezt a 20-at. Ahogy nőtt a család, úgy lett mindig más-más szerepe, helye mindegyiknek (előbb a mi ruháinkat tárolták, aztán belenőtt a két nagy), 6x szereltük szét és raktuk újra össze őket (most jön a 7. majd), és most Simon teszi majd beléjük a cuccait.
Étkezőasztal... Indultunk egy kétszemélyessel (na, az már nincs meg), aztán lett négyszemélyes, majd hat, végül nyolc. A négyszemélyest megkapja Simon, ezt a 8-ast visszük magunkkal, kiszolgált 40 évet Thierry szüleinél, most nálunk folytatja a következő 40-et, remélem.

Rég álmodom egy mesekönyvről, amely egy asztalról szólna: ahogy egyre hosszabbítani kell, majd újra zsugorítani, én most tartok a történet közepénél, most kezdtem zsugorítani..., és most ugyanez a mese megszületett bennem a ruhásszekrénnyel, és az ágyneműs, meg törölközős komóddal... A harmadik háztartásba költöznek éppen, azt már nem is tudom, hányadik lakásukba ők is.

Hát, ilyen az élet fonala, és egyéb közhelyek, ugye...

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Korlátozzuk az okostelefonokat!
iskola, óvoda

Korlátozzuk az okostelefonokat!

Hangzik sok szülő felhívása. Együtt, közösen üzenjünk hadat, az iskola ne engedeje, a szomszéd fiú ne mutogasson videokat a gyerekemnek, és számos világhírű fejlesztőre, kutatóra hivatkozva óvjuk meg gyerekeinket. Miközben azt fejeltik el, hogy az első eszközt nem az iskola, nem a szomszéd kisfiú, hanem ők maguk adták a gyerek kezébe. Ők kapcsolták be a tévét és ők tanítják a felhasználói szokásokat a saját gyermeküknek.

Farkasszemet nézve a félelmekkel
interjúk

Farkasszemet nézve a félelmekkel

A félelem végigkísér egész életünkben. Kisgyerek korunktól egészen idős korunkig. Jó lenne hát megbarátkozni vele, megszelídíteni, ha már az életünk része. Ezt segíti Al Ghaoui Hesna, Holli a Hős című mesekönyve, akinek főszereplője bátor mintája lehet gyerekeinknek és nekünk is.

Új iskola, óvoda
határon túl

Új iskola, óvoda

Most már kijelenthetem, azt hiszem, hogy egészen pontosan tudom, mit éreznek a gyerekeim az új iskolájukban: túl vagyok mind a négy szülői értekezleten (a legidősebbnek már ilyenje nincs, szóval az a terep továbbra is ismeretlen).
Ülök az osztály(-ok)ban/csoportban, teljesen ismeretlen környezetben (némi tévelygés után megtalálom a megfelelő osztálytermet), teljesen idegen emberek között (és rátok gondolok, drága volt szülőtársak, óvodában, iskolában). 

Fortnite, a menő játék
ajánló

Fortnite, a menő játék

Különösen az ADHD-s és a szociális képességekkel bajlódó gyerekek szülei számára állított össze az Understood oktatási portál bloggere tanácsokat, mit érdemes tenniük, ha a gyerekeik a Fortnite játékkal játszanak. Úgy gondoltam, hogy mások számára is érdekes és megfontolandó lehet, így alább olvashatjátok, mit javasol a szülőknek Mark J. Griffin, Ph.D., aki az unokájával próbálta ki a játékot, hogy megtapasztalja,hogyan érinti a gyerekeket ez a játék.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.