Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
ajánló

Az ünnep feladata

Az ünnepnek is van ám feladata! Nem csak úgy jön el! Néhány rendkívül fontos tudást hordoz magában! A következő hetekben ezeket kell megtenni ahhoz, hogy sikerrel zárjátok a téli szünetet, ezzel az évet is!
Lehet készíteni check list-et, mindet pipálni, így garantáltan nem marad ki egyetlen fontos elem sem!

Legyen együtt a család! Szeretetben, békességben!

Sok ételt készítsetek, sósat, édeset egyaránt!

A megfelelő alkohol mennyiségről se feledkezzetek meg!

Az utolsó pillanatban maradjon ki néhány fontos tétel a bevásárló listából, ezért vesszetek össze a párotokkal, és zavarjátok le a boltba!

Legyen minden nap valamilyen ostoba karácsonyi film, amit együtt megnéztek.

Legyen a lakás minden része kitakarítva!

A nagymama ügye legyen megoldott! Hol, kivel, mikor van!

Már jó előre vesszetek össze a rokonokkal, ki, kihez, hányra megy!

A gyerek ajándékait a hirdetések legnépszerűbb listájáról válogassátok össze!

A legjobb és legdrágább ajándékokat vásárold össze, amíg csak a pénztárcád ki nem ürül!

Dőljetek be mindennap hulla fáradtan az ágyba, hogy sikerült ma is végkimerülésig dolgozni, hogy szép legyen a karácsony!

A szentestéről elkéső rokonok érezzék kellőképpen rosszul magukat, hiszen ilyet nem illik.

Folyamatosan posztoljatok képeket a közösségi oldalakon, ezzel is biztosítva, hogy egy lekiismeretes, egymásra odafigyelő család vagytok!

Légy mindig résen, hogy a legújabb trendeknek megfelelően bonyolítod az ünnepet!

A gyerekek is legyenek felspannolva a sok ajándék fogadására!

Vegyetek részt látványos jótékonysági akcióban!

Gyűlöljétek már a második napon a családi rendezvényeket és nyomogassátok a telefonotokat!

A gyerekek nézzenek jó sok tévét és játsszanak sok videojátékot!

Szilveszterre megint egy jókora adag élelmiszert vásároljatok be, és közben fogadkozzatok, hogy januártól mennyit sportoltok és mit nem esztek!

A maradék kajákat dobjátok a szemetesbe!

Ne feledkezzetek meg a tűzijátékokról, robbanó szerkezetekről!

Utálkozva várjátok az új évet, hogy megint dolgozni kell menni!

A cinizmus után, bújj vissza az ágyba a szeretteid mellé és olvass el egy regényt, sétálj nagyokat, nevess, szeress, ölelj, ne csinálj semmit! Lassan érkezz bele az ünnepbe, a pihenésbe az együttlétbe. Amikor nem a külső elvárások, feladatok hajtanak, hanem a belső késztetések az egymáshoz fordulásra!

Boldog ünnepet!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Nevelni ésszel, szívvel, vagy hagyománnyal?
iskola, óvoda

Nevelni ésszel, szívvel, vagy hagyománnyal?

Mindenki ért a gyerekneveléshez. Mindenki vagy nevelt, vagy nevel vagy őt nevelték, de bármilyen vonatkozásban is találkozik a neveléssel, szakértővé válik. A saját élmény, az otthonról hozott hagyomány és tapasztalat erősebb bármilyen szakszerű megnyilatkozásnál, sőt akár ellentétes állásfoglalásként is megél egymás mellett.

 

Farkasszemet nézve a félelmekkel
interjúk

Farkasszemet nézve a félelmekkel

A félelem végigkísér egész életünkben. Kisgyerek korunktól egészen idős korunkig. Jó lenne hát megbarátkozni vele, megszelídíteni, ha már az életünk része. Ezt segíti Al Ghaoui Hesna, Holli a Hős című mesekönyve, akinek főszereplője bátor mintája lehet gyerekeinknek és nekünk is.

Lehet egy kérdéssel több?
határon túl

Lehet egy kérdéssel több?

Bennem megfogalmazódott vagy száz, amit fel kellett volna anno a fehér habos helyett a halványzöld, gyöngyös gallérúban, mert az én koromhoz (26) , az én helyzetemben... A kétéves lányom ordibált a szertartás alatt, hogy APA KOPASZ, jelzem legalább nem a császárról és a meztelenségről szólt az ének, de egyszerűen azóta is bánom, hogy ha már egyszer jelmezt húztam, - egyáltalán minek kell az a jelmez? - akkor miért nem lehetett 1000%osan. Szóval a kérdéseket miért nem tettem fel előtte, vagy közvetlen utána, vagy az eltelt húsz év során, és akkor most nem érezném úgy magam, mint a fuldokló, mikor a jószándékú segítők első lépésként bedugaszolják a végső menedék nádszálat a szájában.

A főzés, ami többféle intelligenciaterületet is megmozgat
ajánló

A főzés, ami többféle intelligenciaterületet is megmozgat

Bevallom, fejben jobban főzök. Meg ízlelni is jobban szeretek. Szóval sosem voltam az a tudatos kitchen women. Mégis, most amellett kampányolok, hogy főzzetek a gyerekeitekkel, meg nélkülük is sokat, mert az élet olyan területeit nyitja meg, amire nagyon kevés időnk jut!

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.