Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

52 dolog, amit szeretném, ha tudna a fiam

Ha az otthonodban akár csak egy olyan fiú is van, aki éppen a kamaszkor küszöbén áll, akkor ne menj sehova, olvasd el ezt. Álljanak itt azok a mondatok, amiket szeretném, ha tudnának a serdülő fiaim…. ha végre meghallgatnának.

 1. Ha vannak jó barátaid, az egy áldás. Jó barátnak lenni kötelező.
 2. A nőknek jobb a szaglásuk. Kell ennél többet mondanom?
 3. Eltusolni az okozott galibákat nem vall túl jó jellemre. Az igazi férfiak saját hibáikért felelnek, bocsánatot kérnek és megpróbálják helyrehozni, amit tettek.
 4. Ne készíts fotót a nemi szervedről, mert a nagyanyád facebook oldalán fog kikötni és biztos vagyok benne, hogy te ezt egyáltalán nem szeretnéd.
 5. Nem az vagy, amit eszel, vagy ahol élsz. Te, te vagy. És ha ez nem működik, akkor attól, hogy megváltoztatod az étrendedet, vagy máshová költözöl semmit sem fog javítani a helyzeten.
 6. A tisztaság szexi. A gondolkodás szexi. A matt részegség szánalmas.
 7. A számítógépes játékok nem feltétlenül erőszakosak, de biztosan nem tesznek jobb gyermekké, baráttá, diákká. Mértékkel játssz!
 8. Az alvás nem oldja meg az összes problémádat, de a nemalvás biztos, hogy újakat kreál.
 9. A szervezetednek nemcsak gyorskajákra van szüksége. Add meg neki, amire valóban szüksége van.
 10. A sportolás boldogabbá és egészségesebbé tesz. Találd meg a megfelelő sportot!
 11. A házastárs kiválasztása az egyik legfontosabb döntés az életben. Ne hagyd, hogy a szíved figyelmen kívül hagyja az eszedet, vagy fordítva.
 12. Spórolni néhány forintot egy rossz hajvágás miatt egy olyan dolog, amit rögtön meg fogsz bánni, ahogy kijöttél a fodrásztól.
 13. A barátnőid azok a nők, akik támogatnak téged, szeretnek téged, sosem fognak lefeküdni veled, de az életed legfontosabb emberei lesznek. Vigyázz rájuk!
 14. Soha ne távolodj el a testvéredtől, ez egy pótolhatatlan kapcsolat. Ez lesz a leghosszabb barátság az életedben, egy napon már csak ő fog emlékezni a gyerekkorodra.
 15. Ha rossz érzéseid vannak azzal kapcsolatban, hogy a szüleid nem fogadják el, amit teszel, állj meg egy pillanatra és gondolkozz el azon, hogy biztosan tudnál-e azokra a kérdésekre válaszolni, amiket a szüleid feltennének neked. Aztán bízz a saját ítélőképességedben.
 16. Ne sajnáld a pénzt samponra és dezodorra!
 17. Legyen otthon mindig két tökéletesen kivasalt fehér pólód, soha sem tudhatod, hogy mikor toppannak be a barátnőd szülei, vagy mész egy állás interjúra.
 18. Legyen jó sok alsónadrágod, így hidd el, sokkal könnyebb lesz a mosást intézned.
 19. Ha egy lánynál aludtál, másnap mindenképp lépj kapcsolatba vele, legalább egy emotikon erejéig.
 20. Ajándékozd meg a barátnődet Valentin-napra, születésnapra és akár csak úgy is. Azok a kis apróságok, amiket gonddal válogatva veszel neki, sokat jelentenek számára, így tudja, hogy mindig rá gondolsz. Ha azonban csalódott, hogy miért nem költöttél rá több pénzt, ideje mást keresned.
 21. Amikor megkapod az esélyt, hogy főnök, tanár, apa vagy barát legyél, legyél olyan, amilyet mindig is kívántál magadnak.
 22. Fejezd be, amit elkezdesz! Kezdve a fogkrémtől, a drága előételen keresztül, a másokkal és magunkkal szemben tett kötelezettségvállalásokig.

23. A technológia nem fog boldoggá tenni. Az emberek, akikkel kapcsolatban vagy, viszont igen. Ne keverd össze a kettőt!

24. Ha egy nő meg akar változtatni, gyorsan lépj le! Hacsak nem a higiéniával, az étkezéssel, vagy a testmozgással kapcsolatos. Akkor viszont hallgass rá!

25. A modorod mindent elmond rólad, meg a szüleidről. Kérlek, ne hozz minket kellemetlen helyzetbe!

26. Az élet néha csalódást fog okozni. Az emberek is néha csalódást fognak okozni. Sőt, te saját magadnak is néha csalódást okozol. Ezért vannak a szüleid, hogy ezeket a csalódásokat segítsenek feldolgozni.

27. A piercing ki fog menni a divatból, ha még nem ment ki. Higgyél nekem!

28. Az aszpirin, a víz és a kávé problémák tömkelegére megoldás. Akár együtt, de külön-külön is.

29. Ha egy nővel shoppingolsz, ne mondd neki minden egyes felpróbált ruhára, hogy jól néz ki benne, mert nem leszel hiteles. Ne mondd meg, ha valami szörnyen áll neki, mert iszonyatosan meg fog haragudni. Viszont mondd meg neki, hogy miben néz ki a legjobban. Ez az, amire minden nő vágyik.

30. Ha a barátaid lehetetlen alakok, te sem állsz messze tőlük. Válassz bölcsen!

31. Legyél kedves a szüleidhez! Még sok idő kell ahhoz, hogy magad tudd fizetni a síelésedet.

32. Válaszolj azonnal a mamád üzeneteire, vagy legalább is addig, amíg szeretnéd, hogy ő fizesse a telefonszámládat.

33. A cipők minősége sokkal fontosabb a mennyiségénél. Ugyanez vonatkozik az öltönyökre is.

34. A fogkefék nem tartanak örökké.

35. Soha ne használd a fizikai erődet mások megfélemlítésére, se férfival, se nővel szemben, kivéve szervezett sportjátékon belül. Ha használod, vissza foglak küldeni az ősemberhez.

36. A kábítószertől elhülyülsz, elpazarolod rá a pénzed, olyan embereket ismersz meg, akiket nem szeretnél, szembe kerülsz a törvénnyel és olyan szokásokat veszel fel, amiket nagyon nehéz lesz megszakítani. Világos?

37. Mosolyogni a fotókon, vagy legalább is olyan arcot vágni, amit nem bánsz meg később, kifizetődő. Soha nem tudhatod, hol landol a kép a végén.

38. Ha kiütésed van, megvágtad, vagy megégetted magad, fotózd le és írd le mi történt. Az anyukák a legjobb diagnoszták. Még virtuálisan is.

39. Amikor hazajössz egy kis házi kosztért, a régi ágyad miatt, vagy azért, hogy kimossam a szennyesedet, kérlek, viselkedj normálisan. Ezek a dolgok nem illetnek meg a születésedtől fogva.

40. Csak úgy felhívni a szüleidet, mindig, de mindig szuper jó ötlet.

41. Ha mindig csak a jó dolgokat osztod meg és soha nem árulod el a rosszat, senki nem fog igazán megismerni.

42. Soha ne feltételezz semmit más ember vagyonáról, egészségéről, boldogságáról! Túl gyakran tévedünk.

43. Hajtsd le a wc deszkát! Ne vitatkozz, hajtsd le!

44. A barátnőd, vagy a feleséged lesz a legjobb barátod, és én is őszintén remélem, hogy az lesz. De együtt élni vele, nem olyan lesz, mintha a legjobb barátaiddal élnél együtt, viselkedj ennek megfelelően.

45. Ha azt gondolod, hogy készen állsz egy gyerekre, de még nem vagy teljesen biztos benne, vegyél egy kutyát.

46. Senki nincs teljesen felkészülve az apaságra.

47. A legjobb, ha 80 km-es távolságon belül van egy nagyszülő, mivel a gyerekneveléskor a vészhelyzetek vannak többségben.

48. A házi készítésű ajándékokat mindig értékelik és mindig emlékezetesek maradnak, úgyhogy soha ne fogadj el úgy egy vacsorameghívást, hogy ne vinnél magaddal belőlük.

49. Hamarosan képes leszel rá, hogy a fiatalabbakon segítsél. Gyorsan és nagylelkűen tedd ezt.

50. Ne feledd, hogy az iskolád „terméke” vagy. Legyél hálás és hűséges azokhoz a tanárokhoz és intézményekhez, ahol végeztél.

51. Ellenőrizd a mailjeidet. Biztos régimódinak tűnik, de lehet közöttük olyan, amit meg kell nyitnod. A dolgok elodázása kellemetlen meglepetéseket okozhatnak. A papírmunkával való folyamatos küzdelem az egyik felnőttkori legnagyobb, de elkerülhetetlen fejfájás.

52. Legyél az az ember, akihez mások szívesen fordulnak a problémáival. A melegszívűeket keresik a bajban lévő emberek.

Néhány anya majd meghal azért, hogy lányai legyenek. Éveket töltenek a meg nem született lánygyermek iránti búslakodással. Köszönöm neked, én soha nem tartoztam közéjük.

http://www.scarymommy.com/things-i-want-my-teenage-sons-to-know/?utm_source=FB

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

 • Minta cikk 1.

  Minta cikk 1.

  "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

  App Hungary
További történetek >>>
A 11 leggyakoribb érv, hogy miért teszem tönkre a gyerekem jövőjét az alternatív iskolával
iskola, óvoda

A 11 leggyakoribb érv, hogy miért teszem tönkre a gyerekem jövőjét az alternatív iskolával

Pocsék általános iskolába jártam, kevés kivételtől eltekintve a tanáraim, az osztályfőnökömmel, Éva nénivel az élen a mai napig gyomorgörcsöt idéznek fel bennem. Az összes sablonos sztorim megvolt, a terrorista tesitanár szekrényugrásból való buktatásától kezdve az énekóráról való kitiltáson át a magatartásért kapott igazgatói intőkig.

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen
interjúk

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen

Több tanulmány is kimutatta, hogy a meleg, szeretetteljes szülő-gyerek kapcsolat összefüggésben van a jobb önértékeléssel, a jobb szülő-gyerek kommunikációval, a jobb tanulmányi eredménnyel és a kevesebb pszichológiai és viselkedési zavarral.

A világ 15 legszebb iskolája
határon túl

A világ 15 legszebb iskolája

A tanulás célja, hogy inspiráló, lelkesítő és érdekfeszítő élményt nyújtson. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha az iskolaépületek nem lennének félelmetesek.

Gyönyörű iskolákat találunk szerte az egész világban – Ausztráliától Alabamáig, Dániától Kambodzsáig.

Néhány iskolának az a célja, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, mások első osztályú oktatást nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Álljon itt néhány kedvencünk.

Influenza miniszabi, azaz miért jó, ha beteg a gyerek
ajánló

Influenza miniszabi, azaz miért jó, ha beteg a gyerek

Ha beteg a gyerek, az sosem jó. És soha nem is jön jókor. Mert elmarad a nagypapa születésnapja, lemaradunk egy fontos utazásról, karácsony van, vagy éppen az év legfontosabb projektzárója zajlik a munkahelyen. Arról nem is beszélve, hogy szenved a gyerek. De ha már beteg, mi lenne, ha összegyűjtenénk, mi benne a jó?!

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.