Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

A világ 15 legszebb iskolája

A tanulás célja, hogy inspiráló, lelkesítő és érdekfeszítő élményt nyújtson. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha az iskolaépületek nem lennének félelmetesek.

Gyönyörű iskolákat találunk szerte az egész világban – Ausztráliától Alabamáig, Dániától Kambodzsáig.

Néhány iskolának az a célja, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, mások első osztályú oktatást nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Álljon itt néhány kedvencünk.

OA Óvoda (Saitama, Japán)

Az óvoda épülete majdnem teljesen földrengés biztos. Szinte az egész konténerekből került kialakításra, hogy a lehető legstabilabb legyen.

Belül világos faburkolatot kapott és rengeteg fény árad be a gyerekek játszóhelyiségeibe.

Melbourne Egyetem – Melbourne Művészeti Iskola (Melbourne, Kanada)

Az épület átriumába egy elképesztően élethű fát álmodtak a tervezők.

A belső térben a természetes színeknek és a szállítmányozásnál használt hálóknak köszönhetően úgy érezzük magunkat, mintha a vadonban lennénk.

Napközben a TAC SEV új campusa (Tarsus, Törökország) úgy tűnik, mintha egy irodapark lenne….

….de amikor lemegy a nap, a campus meleg narancs színbe öltözik.

A Penleigh és Essendon Gimnáziumban (Niddrie, Ausztrália) a ferde falak bolondos színei játékos hangulatot kölcsönöznek az épületnek.

A tekergő vonalak és az élénk színek gazdag vizuális élményt nyújtanak.

Úgy tűnik, a lányiskola diákjai nagyon élvezik az iskola hangulatát.

Kollaskolan iskola (Kungsbacka, Svédország) 2014-ben épült a Kjellgren Kaminsky Építésziroda tervei alapján. A külseje meglehetősen egyszerű….

…de belül a fény táncol a pasztell sárga és kék falakon.

Ivy Bound Nemzetközi Iskola (Bangkok, Thaiföld) inkább úgy néz ki, mint egy modern kastély, nem pedig úgy, mint egy olyan hely, ahol a gyerekek megismerhetik a thai kultúrát.

A sokszínű, téglaépítésű Sra Pou Szakiskolába (Kambodzsa) járnak a falusiak, hogy megtanulják a számtant, vagy hogy hogyan kell beindítani egy kisebb vállalkozást.

A Tezuka Építésziroda tervezői, akik a Fuji Óvodát (Tachikawa, Japan) tervezték, azt szerették volna, hogy a gyerekek határtalanul élvezhessék a szabadságot. Az óvodások futkározhatnak a tetőn, fára mászhatnak úgy, ahogy a szívük diktálja. A tervezők beleszőtték a természetet a dizájnba.

A csoportszobák valódi fákat rejtenek, amelyek kiterebélyesednek a tetőn lévő sétány felett.

Nanyang Műszaki Egyetem (Szingapúr) egy mesterműve a zöld építészetnek, a tetőtéri kertektől kezdve…..

…a lépcsőzetes belső terekig.

Shunde Általános Iskola (Guangdong tartomány, Kina) (K2LD Építésziroda)

Az épületen keresztül-kasul menő hidak hűs árnyékot adnak a campusnak.

A blended learning (vegyes oktatás), amelynél szinte kizárólag számítógépeket, tablet-eket használnak a tanulók az Orestad Gimnázium (Koppenhága, Dánia) fő irányvonala. A gyerekek a nap legnagyobb részében nagy csoportokban tanulnak, elfelejtve a hagyományos tanár által irányított feladatkiosztást.

Waseda Egyetem Senior Középiskola (Tokió, Japán) jellemzői: ipari, Kubrick-szerű campus, ahol csaknem minden szürke.

A szürkés motívum még az auditóriumban is megjelenik, ahol szürke, kazettás falakat és fekete-fehér párnás székeket találunk.

Nem messze innen található, a Toho Gauken Zeneiskola (Tokió, Japán), amely 2015-ben elnyerte a Világ Építészeti Fesztiválján a Felsőoktatási és Kutatási Díjat.

A Toho Gauken a középiskolás korosztálytól a mesterjelöltekig minden korosztályt kiszolgál. A Zeneiskolában sok-sok üvegfalat terveztek egymás mögé, amely a mélység érzetét kelti.

Az Orosz Balettiskolánál, mint sok más iskolánál, szerényen tervezett külsőt látunk…

…de, ha egyszer belépünk az épületbe, feltűnnek a fa és üveg felületek. A 2015-ös Világ Építészeti Fesztiválon megkapta a legjobban megtervezett balett akadémia díjat.

Az Indian Springs Iskolában (Birmingham, Alabama, USA) a gyerekek mind az épületben, mind pedig a szabadban tanulhatnak. 2016-ban az Amerikai Építészeti Intézet odaítélte az iskolának az Oktatási Létesítmények Dizájn Díját, többek között a növényekkel szegélyezett emelt járdáért.

A 350 hektáros bentlakásos és napközis iskola beleolvad a természetbe, hogy létrehozzon egy fénnyel teli, megnyugtató tanulást segítő környezetet.

Forrás: http://www.businessinsider.com/most-beautiful-scho...

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Nevelni ésszel, szívvel, vagy hagyománnyal?
iskola, óvoda

Nevelni ésszel, szívvel, vagy hagyománnyal?

Mindenki ért a gyerekneveléshez. Mindenki vagy nevelt, vagy nevel vagy őt nevelték, de bármilyen vonatkozásban is találkozik a neveléssel, szakértővé válik. A saját élmény, az otthonról hozott hagyomány és tapasztalat erősebb bármilyen szakszerű megnyilatkozásnál, sőt akár ellentétes állásfoglalásként is megél egymás mellett.

 

Farkasszemet nézve a félelmekkel
interjúk

Farkasszemet nézve a félelmekkel

A félelem végigkísér egész életünkben. Kisgyerek korunktól egészen idős korunkig. Jó lenne hát megbarátkozni vele, megszelídíteni, ha már az életünk része. Ezt segíti Al Ghaoui Hesna, Holli a Hős című mesekönyve, akinek főszereplője bátor mintája lehet gyerekeinknek és nekünk is.

Lehet egy kérdéssel több?
határon túl

Lehet egy kérdéssel több?

Bennem megfogalmazódott vagy száz, amit fel kellett volna anno a fehér habos helyett a halványzöld, gyöngyös gallérúban, mert az én koromhoz (26) , az én helyzetemben... A kétéves lányom ordibált a szertartás alatt, hogy APA KOPASZ, jelzem legalább nem a császárról és a meztelenségről szólt az ének, de egyszerűen azóta is bánom, hogy ha már egyszer jelmezt húztam, - egyáltalán minek kell az a jelmez? - akkor miért nem lehetett 1000%osan. Szóval a kérdéseket miért nem tettem fel előtte, vagy közvetlen utána, vagy az eltelt húsz év során, és akkor most nem érezném úgy magam, mint a fuldokló, mikor a jószándékú segítők első lépésként bedugaszolják a végső menedék nádszálat a szájában.

A főzés, ami többféle intelligenciaterületet is megmozgat
ajánló

A főzés, ami többféle intelligenciaterületet is megmozgat

Bevallom, fejben jobban főzök. Meg ízlelni is jobban szeretek. Szóval sosem voltam az a tudatos kitchen women. Mégis, most amellett kampányolok, hogy főzzetek a gyerekeitekkel, meg nélkülük is sokat, mert az élet olyan területeit nyitja meg, amire nagyon kevés időnk jut!

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.