Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

A világ 15 legszebb iskolája

A tanulás célja, hogy inspiráló, lelkesítő és érdekfeszítő élményt nyújtson. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha az iskolaépületek nem lennének félelmetesek.

Gyönyörű iskolákat találunk szerte az egész világban – Ausztráliától Alabamáig, Dániától Kambodzsáig.

Néhány iskolának az a célja, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, mások első osztályú oktatást nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Álljon itt néhány kedvencünk.

OA Óvoda (Saitama, Japán)

Az óvoda épülete majdnem teljesen földrengés biztos. Szinte az egész konténerekből került kialakításra, hogy a lehető legstabilabb legyen.

Belül világos faburkolatot kapott és rengeteg fény árad be a gyerekek játszóhelyiségeibe.

Melbourne Egyetem – Melbourne Művészeti Iskola (Melbourne, Kanada)

Az épület átriumába egy elképesztően élethű fát álmodtak a tervezők.

A belső térben a természetes színeknek és a szállítmányozásnál használt hálóknak köszönhetően úgy érezzük magunkat, mintha a vadonban lennénk.

Napközben a TAC SEV új campusa (Tarsus, Törökország) úgy tűnik, mintha egy irodapark lenne….

….de amikor lemegy a nap, a campus meleg narancs színbe öltözik.

A Penleigh és Essendon Gimnáziumban (Niddrie, Ausztrália) a ferde falak bolondos színei játékos hangulatot kölcsönöznek az épületnek.

A tekergő vonalak és az élénk színek gazdag vizuális élményt nyújtanak.

Úgy tűnik, a lányiskola diákjai nagyon élvezik az iskola hangulatát.

Kollaskolan iskola (Kungsbacka, Svédország) 2014-ben épült a Kjellgren Kaminsky Építésziroda tervei alapján. A külseje meglehetősen egyszerű….

…de belül a fény táncol a pasztell sárga és kék falakon.

Ivy Bound Nemzetközi Iskola (Bangkok, Thaiföld) inkább úgy néz ki, mint egy modern kastély, nem pedig úgy, mint egy olyan hely, ahol a gyerekek megismerhetik a thai kultúrát.

A sokszínű, téglaépítésű Sra Pou Szakiskolába (Kambodzsa) járnak a falusiak, hogy megtanulják a számtant, vagy hogy hogyan kell beindítani egy kisebb vállalkozást.

A Tezuka Építésziroda tervezői, akik a Fuji Óvodát (Tachikawa, Japan) tervezték, azt szerették volna, hogy a gyerekek határtalanul élvezhessék a szabadságot. Az óvodások futkározhatnak a tetőn, fára mászhatnak úgy, ahogy a szívük diktálja. A tervezők beleszőtték a természetet a dizájnba.

A csoportszobák valódi fákat rejtenek, amelyek kiterebélyesednek a tetőn lévő sétány felett.

Nanyang Műszaki Egyetem (Szingapúr) egy mesterműve a zöld építészetnek, a tetőtéri kertektől kezdve…..

…a lépcsőzetes belső terekig.

Shunde Általános Iskola (Guangdong tartomány, Kina) (K2LD Építésziroda)

Az épületen keresztül-kasul menő hidak hűs árnyékot adnak a campusnak.

A blended learning (vegyes oktatás), amelynél szinte kizárólag számítógépeket, tablet-eket használnak a tanulók az Orestad Gimnázium (Koppenhága, Dánia) fő irányvonala. A gyerekek a nap legnagyobb részében nagy csoportokban tanulnak, elfelejtve a hagyományos tanár által irányított feladatkiosztást.

Waseda Egyetem Senior Középiskola (Tokió, Japán) jellemzői: ipari, Kubrick-szerű campus, ahol csaknem minden szürke.

A szürkés motívum még az auditóriumban is megjelenik, ahol szürke, kazettás falakat és fekete-fehér párnás székeket találunk.

Nem messze innen található, a Toho Gauken Zeneiskola (Tokió, Japán), amely 2015-ben elnyerte a Világ Építészeti Fesztiválján a Felsőoktatási és Kutatási Díjat.

A Toho Gauken a középiskolás korosztálytól a mesterjelöltekig minden korosztályt kiszolgál. A Zeneiskolában sok-sok üvegfalat terveztek egymás mögé, amely a mélység érzetét kelti.

Az Orosz Balettiskolánál, mint sok más iskolánál, szerényen tervezett külsőt látunk…

…de, ha egyszer belépünk az épületbe, feltűnnek a fa és üveg felületek. A 2015-ös Világ Építészeti Fesztiválon megkapta a legjobban megtervezett balett akadémia díjat.

Az Indian Springs Iskolában (Birmingham, Alabama, USA) a gyerekek mind az épületben, mind pedig a szabadban tanulhatnak. 2016-ban az Amerikai Építészeti Intézet odaítélte az iskolának az Oktatási Létesítmények Dizájn Díját, többek között a növényekkel szegélyezett emelt járdáért.

A 350 hektáros bentlakásos és napközis iskola beleolvad a természetbe, hogy létrehozzon egy fénnyel teli, megnyugtató tanulást segítő környezetet.

Forrás: http://www.businessinsider.com/most-beautiful-scho...

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Mit tanít egy ADHD-s gyerek a szüleinek a Minecraftról és a végrehajtó funkcióról?
iskola, óvoda

Mit tanít egy ADHD-s gyerek a szüleinek a Minecraftról és a végrehajtó funkcióról?

Az ADHD, (figyelemhiányos, hiperaktív) gyerekekről egyre több információnk van. Egyre többükkel találkozunk, és egyre nagyobb arányban jelentkezik a probléma, ami nem a létükkel, hanem azzal kapcsolatos, hogy nemigen tudunk mit kezdeni velük.  Forrás: http://www.huffingtonpost.com/entry/what-my-son-with-adhd-taught-me-about-minecraft-and_us_5846e43be4b0b261c8342778

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen
interjúk

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen

Több tanulmány is kimutatta, hogy a meleg, szeretetteljes szülő-gyerek kapcsolat összefüggésben van a jobb önértékeléssel, a jobb szülő-gyerek kommunikációval, a jobb tanulmányi eredménnyel és a kevesebb pszichológiai és viselkedési zavarral.

Posztolj egy pucér képet magadról!
határon túl

Posztolj egy pucér képet magadról!

Neem? Oké, akkor legyen fürdőruhás. Esetleg olyan, amin festékes az arcod, paradicsomos spagetti lóg a homlokodba.. vagy egy toporzékolósat? Azt mondod, hogy nekem elment az eszem? Én korábban ezt simán megtettem. Igaz, nem én voltam rajta, hanem a gyerekek. Aztán egyre több infó jött szembe velem a digitális szülőségről és elszégyelltem magam. 

Nem vagy többé a barátom! - A barátság, mint kapcsolat tanulása
ajánló

Nem vagy többé a barátom! - A barátság, mint kapcsolat tanulása

Banális, de elbűvöl, hogy a kisgyerekek milyen korán egyéni szimpátiával, preferenciával bírnak egymás iránt. Van, aki bejön, van, aki nem. És hiába mondja a sok buggyant felnőtt, hogy nézd, ott egy kisgyerek játssz vele, ha nem szimpi, te sem beszélgetsz a szomszéd nénivel. 

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.