Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

A világ 15 legszebb iskolája

A tanulás célja, hogy inspiráló, lelkesítő és érdekfeszítő élményt nyújtson. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha az iskolaépületek nem lennének félelmetesek.

Gyönyörű iskolákat találunk szerte az egész világban – Ausztráliától Alabamáig, Dániától Kambodzsáig.

Néhány iskolának az a célja, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, mások első osztályú oktatást nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Álljon itt néhány kedvencünk.

OA Óvoda (Saitama, Japán)

Az óvoda épülete majdnem teljesen földrengés biztos. Szinte az egész konténerekből került kialakításra, hogy a lehető legstabilabb legyen.

Belül világos faburkolatot kapott és rengeteg fény árad be a gyerekek játszóhelyiségeibe.

Melbourne Egyetem – Melbourne Művészeti Iskola (Melbourne, Kanada)

Az épület átriumába egy elképesztően élethű fát álmodtak a tervezők.

A belső térben a természetes színeknek és a szállítmányozásnál használt hálóknak köszönhetően úgy érezzük magunkat, mintha a vadonban lennénk.

Napközben a TAC SEV új campusa (Tarsus, Törökország) úgy tűnik, mintha egy irodapark lenne….

….de amikor lemegy a nap, a campus meleg narancs színbe öltözik.

A Penleigh és Essendon Gimnáziumban (Niddrie, Ausztrália) a ferde falak bolondos színei játékos hangulatot kölcsönöznek az épületnek.

A tekergő vonalak és az élénk színek gazdag vizuális élményt nyújtanak.

Úgy tűnik, a lányiskola diákjai nagyon élvezik az iskola hangulatát.

Kollaskolan iskola (Kungsbacka, Svédország) 2014-ben épült a Kjellgren Kaminsky Építésziroda tervei alapján. A külseje meglehetősen egyszerű….

…de belül a fény táncol a pasztell sárga és kék falakon.

Ivy Bound Nemzetközi Iskola (Bangkok, Thaiföld) inkább úgy néz ki, mint egy modern kastély, nem pedig úgy, mint egy olyan hely, ahol a gyerekek megismerhetik a thai kultúrát.

A sokszínű, téglaépítésű Sra Pou Szakiskolába (Kambodzsa) járnak a falusiak, hogy megtanulják a számtant, vagy hogy hogyan kell beindítani egy kisebb vállalkozást.

A Tezuka Építésziroda tervezői, akik a Fuji Óvodát (Tachikawa, Japan) tervezték, azt szerették volna, hogy a gyerekek határtalanul élvezhessék a szabadságot. Az óvodások futkározhatnak a tetőn, fára mászhatnak úgy, ahogy a szívük diktálja. A tervezők beleszőtték a természetet a dizájnba.

A csoportszobák valódi fákat rejtenek, amelyek kiterebélyesednek a tetőn lévő sétány felett.

Nanyang Műszaki Egyetem (Szingapúr) egy mesterműve a zöld építészetnek, a tetőtéri kertektől kezdve…..

…a lépcsőzetes belső terekig.

Shunde Általános Iskola (Guangdong tartomány, Kina) (K2LD Építésziroda)

Az épületen keresztül-kasul menő hidak hűs árnyékot adnak a campusnak.

A blended learning (vegyes oktatás), amelynél szinte kizárólag számítógépeket, tablet-eket használnak a tanulók az Orestad Gimnázium (Koppenhága, Dánia) fő irányvonala. A gyerekek a nap legnagyobb részében nagy csoportokban tanulnak, elfelejtve a hagyományos tanár által irányított feladatkiosztást.

Waseda Egyetem Senior Középiskola (Tokió, Japán) jellemzői: ipari, Kubrick-szerű campus, ahol csaknem minden szürke.

A szürkés motívum még az auditóriumban is megjelenik, ahol szürke, kazettás falakat és fekete-fehér párnás székeket találunk.

Nem messze innen található, a Toho Gauken Zeneiskola (Tokió, Japán), amely 2015-ben elnyerte a Világ Építészeti Fesztiválján a Felsőoktatási és Kutatási Díjat.

A Toho Gauken a középiskolás korosztálytól a mesterjelöltekig minden korosztályt kiszolgál. A Zeneiskolában sok-sok üvegfalat terveztek egymás mögé, amely a mélység érzetét kelti.

Az Orosz Balettiskolánál, mint sok más iskolánál, szerényen tervezett külsőt látunk…

…de, ha egyszer belépünk az épületbe, feltűnnek a fa és üveg felületek. A 2015-ös Világ Építészeti Fesztiválon megkapta a legjobban megtervezett balett akadémia díjat.

Az Indian Springs Iskolában (Birmingham, Alabama, USA) a gyerekek mind az épületben, mind pedig a szabadban tanulhatnak. 2016-ban az Amerikai Építészeti Intézet odaítélte az iskolának az Oktatási Létesítmények Dizájn Díját, többek között a növényekkel szegélyezett emelt járdáért.

A 350 hektáros bentlakásos és napközis iskola beleolvad a természetbe, hogy létrehozzon egy fénnyel teli, megnyugtató tanulást segítő környezetet.

Forrás: http://www.businessinsider.com/most-beautiful-scho...

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
A rossz gyerek
iskola, óvoda

A rossz gyerek

Az osztályban van egy rossz gyerek. Mindenki szerint rossz. Piszkálja a gyerekeket, belerúg a lányokba, zavarja az órát.

Képzeletbeli történet!

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára
interjúk

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a jó éjszakai alvás, de a gyermekkori alvásproblémák, mint például a horkolás, az éjszakai ébredés, az alvajárás vagy az álmatlanság elég gyakoriak.

Öt gyerek anyjának lenni
határon túl

Öt gyerek anyjának lenni

Egy barátnőm barátnője külföldön él a családjával. Öt gyermeke van, és azt hiszem azt csak Ő tudja, hogy ez mit jelent. De akármit is jelentsen, egy biztos, hogy ő ezt élvezi. Ezt onnan tudom, hogy a barátnőm egy ideje meséli, hogy Joli – ő a bizonyos – a facebookon kis posztokban megosztja a családja történeteit. Szórakoztató és tanulságos, néha könnyeket csal a szemébe, néha pedig elgondolkodtató. Egy biztos, hogy mindarról sajátos képe van, és sok gyereken kipróbált tapasztalata, amivel mi is szembesülünk a hétköznapjainkban. És akkor arra kértük Jolit, hogy néhány történetét mesélje el itt is.

Te mikor beszélgetsz a gyerekkel a téridőről?
ajánló

Te mikor beszélgetsz a gyerekkel a téridőről?

Bevallom, én soha. Ahogy a fénysebességről sem nagyon jut eszembe és az univerzum bár időnként szóba kerül, nagyon sokat nem tudok róla. Ezért is álltam kicsit értetlenül a mini sorozat előtt, amit ma ajánlok nektek. Mert hogy ezek a mesekönyvek erről szólnak. És aztán a szerző, Farkas Robi olyan jó kis válaszokat adott a kérdéseimre, hogy elkezdett érdekelni.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.