Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnének, ha a mamájuk tudná

Ahogy hallgattam anyám és barátnője beszélgetését, mondja Eric Fischer, harmadéves joghallgató, egyszer csak megértettem, félreértik az okát annak, hogy miért nem kommunikálunk velük, mi, a felnőtt fiaik. Pedig nyugodtak lehetnek afelől, hogy minden fontos dolgot megosztunk velük. Végtére is, a napunk jelentős részében rendszerint idióta vicceket küldünk egymásnak a barátainkkal, tervezgetjük az esti sörözés időpontját, és bámuljuk a falat. 

Reményeim szerint, most tisztázzuk az összes félreértést, ami anyák és felnőtt fiaik között történik, így nem kell tovább cseszegetni minket. Haver, te is örülj, kapsz néhány plusz percet, amíg bámulhatod a falat.

Íme, álljon itt 4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnék, ha a mamájuk megértené:

1. Nem, nem olvastuk el a cikket, amit elküldtél.

Itt van egy Venn-diagram, amely megmagyarázza, hogyan jelennek meg az interneten megjelenő cikkek tömkelege a fiadnak.

A cikk, amit küldtél az A és a B zónába esik.

A zóna: Meg kell értened, a fiad eszméletlen sok időt tölt az internet előtt. Internetezik az osztályban, a munkahelyén, a WC-n, a metrón, amikor egyedül van, amikor a barátaival van és igen, jól tudod, amikor veled van. Az a cikk, amit a kedvenc zenekaráról találtál? Már három nappal azelőtt elolvasta, hogy átküldted neki. Amit a kedvenc csapatáról találtál? Ő írta a cikket. Abszolút észrevesszük, hogy érdeklődsz azon dolgok iránt, amik minket foglalkoztatnak. És értékeljük is. De azt kell, mondjam, az internet felfedezését hagyd a profikra.

B zóna: Az e-mail bosszantó egy dolog, kivéve, ha törölhetjük. Bernie Sanders-re fog szavazni a fiad, ezért az a 10 mail, amit küldtél neki a múlt héten nem fogja eltántorítani a szándékától. Nem számít, hogy mennyire veszélyes a hoverboard, a fiad azt szeretne venni. Az ISIS ugyan szerinted az ajtónkban van már, de a mai nap folyamán el kell mennie otthonról, vagy a koleszból. Nagyon kedves, hogy aggódsz értünk és sokat gondolsz ránk, de oka van annak, hogy nem olvasunk CNN-t. Az egészség valóban annyira fontos, amennyire te gondolod. De minket nem foglalkoztat olyan mértékben, mint téged.

2. Igen, randizunk valakivel, vagy próbálunk randizni valakivel, illetve gondolkodunk azon, hogy randizni kellene valakivel. Mindenképpen tájékoztatni fogunk róla, ha úgy gondoljuk, hogy érdemes.

Ismerkedni nem könnyű. Nem csak azért, mert kell találni valakit, aki érdeklődik irántunk, hanem azért is, mert onnantól kezdve a randikra tiszta ruhát kell felvenni, fogat kell mosni és legalább egy órán keresztül úgy kell viselkedni, mint egy kultúrlény. A mamák még kicsit bonyolítják is a dolgot. Ők már egy komplett önéletrajzot kérnek arról, akinek udvarolunk, míg mi még nem döntöttük el, hogy egyáltalán érdekel-e minket a csaj, vagy sem. Ahelyett, hogy ilyen jelentéktelen ügy miatt nem alszol, inkább virrassz a fontos dolgok miatt. Tudjuk, hogy milyen fontos az alvás számodra.

3. Mielőtt feltennél nekünk egy kérdést, nézd meg a Google-n!

A Google egy csodálatos eszköz, úgy gondolj rá, mintha a világ összes fiának a koalíciója lenne, ami egyesül a világ összes mamájának a problémamegoldó képességével. Ha nem érted miért csinálja az az Ipad-ed, amit csinál, ha nem jut eszedbe egy dal címe, vagy a téli szünetünk időpontját szeretnéd megtudni, egyszerűen csak írd be a Google keresőjébe. Pont ugyanannyi időt vesz igénybe, mintha beírnád a telefonodba és elküldenéd nekünk üzenetben. Viszont nem fog minket megzavarni, pl. egy olyan fontos dologban, mint a fal bámulása.

4. Szeretünk és hiányzol nekünk!

Talán gyorsabban felnőttünk, mint szeretted volna. Mielőtt hülye döntéseket hozunk, felsejlik előttünk az helytelenítő arckifejezésed, bár néha ennek ellenére helytelenül döntünk. Amikor potenciális szerelmeinkkel találkozunk, azon tűnődünk, hogy vajon neked tetszene-e. Habár valószínűleg nem hívunk fel elégszer, az nem jelenti azt, hogy nem gondolunk rád, hanem csak nem akarunk untatni téged az életünk apró részleteivel (vagy épp ellenkezőleg, magunkat nem akarjuk untatni azzal, hogy részletezzük)

Ja, és egy utolsó tanács! Ne küldd el ezt a cikket a fiadnak!

Forrás: https://grownandflown.com/grown-sons-want-moms-to-know/

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Gondolkodj máshogy!
iskola, óvoda

Gondolkodj máshogy!

Out of the box! Lépj ki a kereteid közül! Nézd más nézőpontból! Legyél vakmerő és váratlan, nézz rá egészen másképp a problémára, az életedre, magadra, mint ahogy eddig tetted! Ez a jövő záloga! És ha ezt nem tanítjuk meg a gyerekeinknek, akkor kisebb eséllyel fognak boldogulni. Az iskolában ma ennek az ellenkezője folyik. És a tanárok maguk sem tudnak akkorát csavarni magukon, hogy erre példát nyújtsanak.

Laci doki rendelője
interjúk

Laci doki rendelője

A hétvégén baleset volt nálunk, csak egy kicsi, de egy csapásra megváltozott minden körülöttünk. Aztán szerencsés kimenetele lett, de megérintett, milyen nehéz lehet, ha baj van a gyerek egészségével. Sárvári Töttös Györgyi Szuperhős Szakszerviz című könyve a betegségben, kórházban lévő gyerekeknek és szüleiknek segít feldolgozni a traumát, átvészelni a nehéz időszakot. De felkészülni, más nehézségeket átvészelni is segít ez a mese, ami gyógyír a testnek, léleknek egyaránt. A Kolibri Kiadónál megjelent könyvről beszélgettem a szerzővel. Györgyi korábbi könyvéről, a Varázspálca Szakszervizről itt olvashattok.

Van, aki forrón szereti. De én nem.
határon túl

Van, aki forrón szereti. De én nem.

Az ötvenedik születésnapomon kirúgtam a hámból: pezsgő helyett kodeines pezsgőtablettával koccintottam.

Soha nem felejtem el azt a napot. Hacsak nem szenvedek majd súlyos memóriazavarban, ami a változókor tucatnyi tünetének egyike is lehet. Ez az írás a menopauzával foglalkozik, akit zavar a téma, a szókimondás és bizonyos testnedvek emlegetése, lapozzon. 

Hogyan szerettesd meg az olvasást a gyerekeddel
ajánló

Hogyan szerettesd meg az olvasást a gyerekeddel

Felejtsd el Baby Einsteint! A legjobb módja, hogy növeld gyermeked IQ-ját, a sok meseolvasás, valamint az olvasás megszerettetése. Minden este olvas magának a gyereked? De nem azért, mert kötelező, hanem csak úgy, szórakozásból. Azoknak a gyerekeknek, akik olvasnak, könnyebben is megy a tanulás, minden tantárgyból. Az iskolai teljesítmény jobban korrelál a gyermek olvasási eredményeivel, mint bármely más mutatóval. 

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.