Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnének, ha a mamájuk tudná

Ahogy hallgattam anyám és barátnője beszélgetését, mondja Eric Fischer, harmadéves joghallgató, egyszer csak megértettem, félreértik az okát annak, hogy miért nem kommunikálunk velük, mi, a felnőtt fiaik. Pedig nyugodtak lehetnek afelől, hogy minden fontos dolgot megosztunk velük. Végtére is, a napunk jelentős részében rendszerint idióta vicceket küldünk egymásnak a barátainkkal, tervezgetjük az esti sörözés időpontját, és bámuljuk a falat. 

Reményeim szerint, most tisztázzuk az összes félreértést, ami anyák és felnőtt fiaik között történik, így nem kell tovább cseszegetni minket. Haver, te is örülj, kapsz néhány plusz percet, amíg bámulhatod a falat.

Íme, álljon itt 4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnék, ha a mamájuk megértené:

1. Nem, nem olvastuk el a cikket, amit elküldtél.

Itt van egy Venn-diagram, amely megmagyarázza, hogyan jelennek meg az interneten megjelenő cikkek tömkelege a fiadnak.

A cikk, amit küldtél az A és a B zónába esik.

A zóna: Meg kell értened, a fiad eszméletlen sok időt tölt az internet előtt. Internetezik az osztályban, a munkahelyén, a WC-n, a metrón, amikor egyedül van, amikor a barátaival van és igen, jól tudod, amikor veled van. Az a cikk, amit a kedvenc zenekaráról találtál? Már három nappal azelőtt elolvasta, hogy átküldted neki. Amit a kedvenc csapatáról találtál? Ő írta a cikket. Abszolút észrevesszük, hogy érdeklődsz azon dolgok iránt, amik minket foglalkoztatnak. És értékeljük is. De azt kell, mondjam, az internet felfedezését hagyd a profikra.

B zóna: Az e-mail bosszantó egy dolog, kivéve, ha törölhetjük. Bernie Sanders-re fog szavazni a fiad, ezért az a 10 mail, amit küldtél neki a múlt héten nem fogja eltántorítani a szándékától. Nem számít, hogy mennyire veszélyes a hoverboard, a fiad azt szeretne venni. Az ISIS ugyan szerinted az ajtónkban van már, de a mai nap folyamán el kell mennie otthonról, vagy a koleszból. Nagyon kedves, hogy aggódsz értünk és sokat gondolsz ránk, de oka van annak, hogy nem olvasunk CNN-t. Az egészség valóban annyira fontos, amennyire te gondolod. De minket nem foglalkoztat olyan mértékben, mint téged.

2. Igen, randizunk valakivel, vagy próbálunk randizni valakivel, illetve gondolkodunk azon, hogy randizni kellene valakivel. Mindenképpen tájékoztatni fogunk róla, ha úgy gondoljuk, hogy érdemes.

Ismerkedni nem könnyű. Nem csak azért, mert kell találni valakit, aki érdeklődik irántunk, hanem azért is, mert onnantól kezdve a randikra tiszta ruhát kell felvenni, fogat kell mosni és legalább egy órán keresztül úgy kell viselkedni, mint egy kultúrlény. A mamák még kicsit bonyolítják is a dolgot. Ők már egy komplett önéletrajzot kérnek arról, akinek udvarolunk, míg mi még nem döntöttük el, hogy egyáltalán érdekel-e minket a csaj, vagy sem. Ahelyett, hogy ilyen jelentéktelen ügy miatt nem alszol, inkább virrassz a fontos dolgok miatt. Tudjuk, hogy milyen fontos az alvás számodra.

3. Mielőtt feltennél nekünk egy kérdést, nézd meg a Google-n!

A Google egy csodálatos eszköz, úgy gondolj rá, mintha a világ összes fiának a koalíciója lenne, ami egyesül a világ összes mamájának a problémamegoldó képességével. Ha nem érted miért csinálja az az Ipad-ed, amit csinál, ha nem jut eszedbe egy dal címe, vagy a téli szünetünk időpontját szeretnéd megtudni, egyszerűen csak írd be a Google keresőjébe. Pont ugyanannyi időt vesz igénybe, mintha beírnád a telefonodba és elküldenéd nekünk üzenetben. Viszont nem fog minket megzavarni, pl. egy olyan fontos dologban, mint a fal bámulása.

4. Szeretünk és hiányzol nekünk!

Talán gyorsabban felnőttünk, mint szeretted volna. Mielőtt hülye döntéseket hozunk, felsejlik előttünk az helytelenítő arckifejezésed, bár néha ennek ellenére helytelenül döntünk. Amikor potenciális szerelmeinkkel találkozunk, azon tűnődünk, hogy vajon neked tetszene-e. Habár valószínűleg nem hívunk fel elégszer, az nem jelenti azt, hogy nem gondolunk rád, hanem csak nem akarunk untatni téged az életünk apró részleteivel (vagy épp ellenkezőleg, magunkat nem akarjuk untatni azzal, hogy részletezzük)

Ja, és egy utolsó tanács! Ne küldd el ezt a cikket a fiadnak!

Forrás: https://grownandflown.com/grown-sons-want-moms-to-know/

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Mért kell rendet tenni a gyerekszobában?
iskola, óvoda

Mért kell rendet tenni a gyerekszobában?

Minden gyereknél eljön a nap, amikor könyörögni kell, hogy tegyen maga után rendet. Hogy legyen figyelemmel a környezetére, hogy uralkodjon a káoszon. És van, hogy erre hiába kérjük, aztán feladjuk. De miért is kell ragaszkodnunk a rendhez? Miért nem hagyhatjuk rájuk, milyen állapotban van a szobájuk?

Farkasszemet nézve a félelmekkel
interjúk

Farkasszemet nézve a félelmekkel

A félelem végigkísér egész életünkben. Kisgyerek korunktól egészen idős korunkig. Jó lenne hát megbarátkozni vele, megszelídíteni, ha már az életünk része. Ezt segíti Al Ghaoui Hesna, Holli a Hős című mesekönyve, akinek főszereplője bátor mintája lehet gyerekeinknek és nekünk is.

Új iskola, óvoda
határon túl

Új iskola, óvoda

Most már kijelenthetem, azt hiszem, hogy egészen pontosan tudom, mit éreznek a gyerekeim az új iskolájukban: túl vagyok mind a négy szülői értekezleten (a legidősebbnek már ilyenje nincs, szóval az a terep továbbra is ismeretlen).
Ülök az osztály(-ok)ban/csoportban, teljesen ismeretlen környezetben (némi tévelygés után megtalálom a megfelelő osztálytermet), teljesen idegen emberek között (és rátok gondolok, drága volt szülőtársak, óvodában, iskolában). 

Fortnite, a menő játék
ajánló

Fortnite, a menő játék

Különösen az ADHD-s és a szociális képességekkel bajlódó gyerekek szülei számára állított össze az Understood oktatási portál bloggere tanácsokat, mit érdemes tenniük, ha a gyerekeik a Fortnite játékkal játszanak. Úgy gondoltam, hogy mások számára is érdekes és megfontolandó lehet, így alább olvashatjátok, mit javasol a szülőknek Mark J. Griffin, Ph.D., aki az unokájával próbálta ki a játékot, hogy megtapasztalja,hogyan érinti a gyerekeket ez a játék.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.