Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnének, ha a mamájuk tudná

Ahogy hallgattam anyám és barátnője beszélgetését, mondja Eric Fischer, harmadéves joghallgató, egyszer csak megértettem, félreértik az okát annak, hogy miért nem kommunikálunk velük, mi, a felnőtt fiaik. Pedig nyugodtak lehetnek afelől, hogy minden fontos dolgot megosztunk velük. Végtére is, a napunk jelentős részében rendszerint idióta vicceket küldünk egymásnak a barátainkkal, tervezgetjük az esti sörözés időpontját, és bámuljuk a falat. 

Reményeim szerint, most tisztázzuk az összes félreértést, ami anyák és felnőtt fiaik között történik, így nem kell tovább cseszegetni minket. Haver, te is örülj, kapsz néhány plusz percet, amíg bámulhatod a falat.

Íme, álljon itt 4 dolog, amit a felnőtt fiúk szeretnék, ha a mamájuk megértené:

1. Nem, nem olvastuk el a cikket, amit elküldtél.

Itt van egy Venn-diagram, amely megmagyarázza, hogyan jelennek meg az interneten megjelenő cikkek tömkelege a fiadnak.

A cikk, amit küldtél az A és a B zónába esik.

A zóna: Meg kell értened, a fiad eszméletlen sok időt tölt az internet előtt. Internetezik az osztályban, a munkahelyén, a WC-n, a metrón, amikor egyedül van, amikor a barátaival van és igen, jól tudod, amikor veled van. Az a cikk, amit a kedvenc zenekaráról találtál? Már három nappal azelőtt elolvasta, hogy átküldted neki. Amit a kedvenc csapatáról találtál? Ő írta a cikket. Abszolút észrevesszük, hogy érdeklődsz azon dolgok iránt, amik minket foglalkoztatnak. És értékeljük is. De azt kell, mondjam, az internet felfedezését hagyd a profikra.

B zóna: Az e-mail bosszantó egy dolog, kivéve, ha törölhetjük. Bernie Sanders-re fog szavazni a fiad, ezért az a 10 mail, amit küldtél neki a múlt héten nem fogja eltántorítani a szándékától. Nem számít, hogy mennyire veszélyes a hoverboard, a fiad azt szeretne venni. Az ISIS ugyan szerinted az ajtónkban van már, de a mai nap folyamán el kell mennie otthonról, vagy a koleszból. Nagyon kedves, hogy aggódsz értünk és sokat gondolsz ránk, de oka van annak, hogy nem olvasunk CNN-t. Az egészség valóban annyira fontos, amennyire te gondolod. De minket nem foglalkoztat olyan mértékben, mint téged.

2. Igen, randizunk valakivel, vagy próbálunk randizni valakivel, illetve gondolkodunk azon, hogy randizni kellene valakivel. Mindenképpen tájékoztatni fogunk róla, ha úgy gondoljuk, hogy érdemes.

Ismerkedni nem könnyű. Nem csak azért, mert kell találni valakit, aki érdeklődik irántunk, hanem azért is, mert onnantól kezdve a randikra tiszta ruhát kell felvenni, fogat kell mosni és legalább egy órán keresztül úgy kell viselkedni, mint egy kultúrlény. A mamák még kicsit bonyolítják is a dolgot. Ők már egy komplett önéletrajzot kérnek arról, akinek udvarolunk, míg mi még nem döntöttük el, hogy egyáltalán érdekel-e minket a csaj, vagy sem. Ahelyett, hogy ilyen jelentéktelen ügy miatt nem alszol, inkább virrassz a fontos dolgok miatt. Tudjuk, hogy milyen fontos az alvás számodra.

3. Mielőtt feltennél nekünk egy kérdést, nézd meg a Google-n!

A Google egy csodálatos eszköz, úgy gondolj rá, mintha a világ összes fiának a koalíciója lenne, ami egyesül a világ összes mamájának a problémamegoldó képességével. Ha nem érted miért csinálja az az Ipad-ed, amit csinál, ha nem jut eszedbe egy dal címe, vagy a téli szünetünk időpontját szeretnéd megtudni, egyszerűen csak írd be a Google keresőjébe. Pont ugyanannyi időt vesz igénybe, mintha beírnád a telefonodba és elküldenéd nekünk üzenetben. Viszont nem fog minket megzavarni, pl. egy olyan fontos dologban, mint a fal bámulása.

4. Szeretünk és hiányzol nekünk!

Talán gyorsabban felnőttünk, mint szeretted volna. Mielőtt hülye döntéseket hozunk, felsejlik előttünk az helytelenítő arckifejezésed, bár néha ennek ellenére helytelenül döntünk. Amikor potenciális szerelmeinkkel találkozunk, azon tűnődünk, hogy vajon neked tetszene-e. Habár valószínűleg nem hívunk fel elégszer, az nem jelenti azt, hogy nem gondolunk rád, hanem csak nem akarunk untatni téged az életünk apró részleteivel (vagy épp ellenkezőleg, magunkat nem akarjuk untatni azzal, hogy részletezzük)

Ja, és egy utolsó tanács! Ne küldd el ezt a cikket a fiadnak!

Forrás: https://grownandflown.com/grown-sons-want-moms-to-know/

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Lego másképp
iskola, óvoda

Lego másképp

Gondoltál már arra, hogy amikor a gyerekek együtt legóznak milyen fejlesztő tevékenységet végeznek? Később a felnőttek több ezer dollárt költenek arra, hogy csapatépítés, stratégia alkotás vagy együttműködés fejlesztés tréningen alkalmazzák. Érdemes ki- és felhasználni a játékot, ami minden gyereknél megtalálható és szinte nincs olyan terület, amelynél ne lehetne használni ezeket a remek kis építőkockákat.

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára
interjúk

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a jó éjszakai alvás, de a gyermekkori alvásproblémák, mint például a horkolás, az éjszakai ébredés, az alvajárás vagy az álmatlanság elég gyakoriak.

Iskolai tízórai/ebéd/uzsonna ötletek
határon túl

Iskolai tízórai/ebéd/uzsonna ötletek

Egy háromgyerekes amerikai anyuka összegyűjtötte a legfantáziadúsabb iskolai ebéd ötleteket. Mi meg lefordítottuk nektek és belinkeltük az eredeti oldalakat, hátha megkönnyítjük ezzel a mindennapi fejtörést.

Szabályok és Tiltások
ajánló

Szabályok és Tiltások

A fegyelmezés az egyik leginkább központi kérdés a gyereknevelésben. Mikor teszek jót? Ha eltiltom, megmondom, szabályozom vagy rávezetem? Úgy tűnik, hogy nagyon nincs meg a biztos válasz, leginkább talán helyzetek vannak, amikor próbálgatunk ezt-azt.

Összeszedtünk néhány példát, ötletet mit lehet alkalmazni. Vagy bejön vagy nem. De ettől is szép!

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.