Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

4 dolog, amit a mamák szeretnének, ha a felnőtt fiaik tudnának

Forrás: https://grownandflown.com/moms-grown-sons-want-know/

Azok után, hogy elolvastam a fiam, Eric Fischer blogbejegyzését arról, hogy mi az a 4 dolog, amit szeretnének a fiaink, ha megértenénk, rájöttem, lehet, hogy van néhány dolog, amit nem értünk meg velük kapcsolatban, de biztos, hogy vannak olyan dolgok, amiket meg ők nem értenek meg velünk kapcsolatban. Remélem, hogy most tisztázni tudom azokat a tévhiteket, amiket a világ összes anyukájának a világ összes fia gondol velünk kapcsolatban. Szóval figyeljetek srácok!

Először is, mondjuk ki nyíltan: cipeltünk titeket, terelgettünk titeket, virrasztottunk mellettetek éjszakáról éjszakára, amikor a vörös, duzzadt ínyetekből elbújtak a fogacskáitok, kanállal etettünk titeket az általunk készített bio zöldségpüréből, és amikor kiköptétek a pürét, visszakanalaztuk a szájatokba, hogy nagy, erős fiúvá cseperedjetek. Hu, biztos nehéz elhinni, de tényleg így volt!

A kezünkkel kaptuk el a hányást, amikor hánytatok, letöröltük a verejtéket a homlokotokról, amikor lázasak voltatok. Amikor fájt a pocakotok, órákat ringattunk a kezünkben titeket, miközben halkan énekeltünk, hogy megnyugodjatok. Sokkal nagyobb korotokig töröltük a feneketeket kakilás után, mint gondolnátok. Megtanítottunk vezetni titeket, és onnantól kezdve aggódva vártuk, hogy hazaérjetek az éjszakai bulizásból a friss jogsitokkal.

Íme, álljon itt 4 dolog, amit a felnőtt fiúk mamái szeretnék, ha tudnák a fiaik.

Eric: Nem olvastuk a cikket, amit elküldtél

Helene: Kérünk téged, olvasd el a cikket, amit küldtem

A fiaink azt akarják velünk tudatni, hogy nem olvasták el a cikket, amit küldtünk. Értékelik az aggodalmunkat, de teljesen felesleges.

Most, hogy már felnőtt vagy és nem laksz itthon, amikor a kedvenc zenekarodról vagy a sportcsapatodról olvasunk egy cikket, csinálunk egy kis huncutságot és örömmel elküldjük neked. Amikor találunk egy cikket az egészségről vagy a politikáról, azt gondoljuk, ezt muszáj elolvasnod, úgyhogy elküldjük neked. És aztán várunk a válaszodra, és várunk és várunk és várunk. Ha csodálkozol, hogy miért küldjük állhatatosan el azokat a cikkeket, amiket úgy gondoljuk, hogy érdekelhetnek téged, de tudjuk biztosan, hogy figyelmen kívül fogod hagyni, na azért, mert teljesen elvesztettük az eszünket. A lényeg az, hogy senki sem tudja az elméjét, a testét és a lelkét átadni egy másik élőlénynek anélkül, hogy totálisan megőrülne. Az évek minden bizonnyal lágyították a vonásainkat, viszont az összes tapasztalatunk a kisujjunkban van. Kérlek, engedd meg, hogy megosszuk veled. Egyébként meg talán nem olyan eszeveszettül nehéz írni egy sort, vagy ránk csörögni, hogy „Szia, mami, köszi a cikket, nagyon érdekes volt!”.

Eric: Igen, randizunk valakivel, vagy próbálunk randizni valakivel, illetve gondolkodunk azon, hogy randizni kellene valakivel. Mindenképpen tájékoztatni fogunk róla, ha úgy gondoljuk, hogy érdemes.

Helene: Örülünk, hogy randizol valakivel, vagy próbálsz randizni valakivel, illetve gondolkodsz rajta, hogy randzini kellene már valakivel. Értesíts minket, ha megtörtént.

A felnőtt fiaink azt szeretnék, ha tudnánk, hogy a társkeresés nem egyszerű, és mi meg csak bonyolítjuk a helyzetet a szakadatlan kérdezősködésünkkel. Azt kérik tőlünk, hogy várjuk szépen ki, amíg ők úgy gondolják, hogy megérett a helyzet arra, hogy tájékoztassanak minket.

Szeretnénk, ha tudnád, hogy felnevelni egy gyereket szintén nem egyszerű. Nem csak az a része kimerítő, hogy a fizikai biztonságodról gondoskodjunk, hanem az is eléggé fárasztó, hogy megtanítsunk téged szocializálódni. Talán ez még nagyobb kihívás. Fogalmad sincs, hányszor kellett azt kérdeznünk, hogy „Mit mondasz, nem értem?”, mielőtt megtanultad volna használni a „kérem” és a „köszönöm” szavakat. Tudod mennyi ideig tartott, amíg megtanítottuk neked, hogyan kell fogat mosni anélkül, hogy megennéd az egész tubus fogkrémet? Tudod, hogy milyen idegtépő minden nap elmagyarázni egy gyereknek, hogy „igen, minden nap tiszta alsóneműt veszünk fel”, vagy egy tinédzsernek, hogy „igen, kiváló ötlet lenne, ha minden nap zuhanyoznál”? Tudod, mennyire nehéz civilizálni egy gyereket?

Sajnálom, hogy mi, mamák, bonyolítjuk a helyzetedet, de a szívünk szó szerint felrobban a büszkeségtől, hogy sikerül embert faragnunk belőled és ahelyett, hogy megharapnád a barátaidat, szereted őket. Tudjuk, hogy aggódsz, hogy hamis reményt adsz nekünk, de mi csak képben akarunk lenni, de természetesen a te döntésed, hogy mit teszel.

Eric: Mielőtt feltennél nekünk egy kérdést, nézd meg a Google-n!

Helene: Ha kérdezünk tőled valamit, kérlek, segíts megtalálni rá a választ.

Felnőtt fiaink azt szeretnék velünk tudatni, hogy a Google „a világ összes fiának a koalíciója, amely egyesíti az erejüket”, hogy megoldja a mamák problémáját és ha valamire nem jövünk magunktól rá, ahelyett, hogy megzavarnánk őket, guglizzuk ki a választ. Te önjelölt internetszakértő, ha azt szeretnéd, hogy ne szóljunk bele a közösségi médián való lógásodba, akkor mi meg szeretnénk csökkenteni a guglizásra fordított időt.

Kérünk téged, olvasd el az első három bekezdést újra. Azt hiszem elég sokat tettünk érted, úgyhogy nem annak kellene lennie a válasznak a tudatlan mamák által feltett néhány ártatlan kérdésre, hogy használjuk a Google-t. Ennyivel tartozol nekünk.

Eric: Szeretünk és hiányzol nekünk!

Helene: Szeretünk és hiányzol nekünk!

Felnőtt fiaink azt szeretnék velünk tudatni, hogy elképesztően nagy nyomást gyakorolunk rájuk. Jóllehet, a fiaink nem hívnak minket fel elégszer, de ez nem azért van, mert nem jutunk eszükbe, hanem azért, mert nem akarnak minket untatni az életük apró-cseprő ügyeivel. Pedig mi kitartóan hallgatnánk titeket.

Minket nem érdekel, hogy elolvasod-e a cikket, és nem akarjuk meghallgatni a szerelmi életed legapróbb részleteit sem. A legtöbb választ tudjuk a saját kérdéseinkre, és ha nem, örömmel kikeressük a Google-n. Azért hívunk fel, mert szeretnénk hallani a hangodat, mert hiányzol nekünk. És a legféltettebb reményünk az, hogy egy napon teljes odaadással és gyöngédséggel fogsz valakit szeretni, akinek elküldesz valamit, amire nagyon szeretnéd, hogy válaszoljon. Kérünk szépen, nyugodtan tudasd velünk, hogy gondolsz ránk, mert tudnod kell, hogy mi ÁLLANDÓAN rád gondolunk.

Mamák, gyerünk, küldjétek el ezt a cikket a fiaitoknak és az összes barátnőtöknek és barátotoknak, mert nekünk össze kell tartanunk!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Gondolkodj máshogy!
iskola, óvoda

Gondolkodj máshogy!

Out of the box! Lépj ki a kereteid közül! Nézd más nézőpontból! Legyél vakmerő és váratlan, nézz rá egészen másképp a problémára, az életedre, magadra, mint ahogy eddig tetted! Ez a jövő záloga! És ha ezt nem tanítjuk meg a gyerekeinknek, akkor kisebb eséllyel fognak boldogulni. Az iskolában ma ennek az ellenkezője folyik. És a tanárok maguk sem tudnak akkorát csavarni magukon, hogy erre példát nyújtsanak.

Laci doki rendelője
interjúk

Laci doki rendelője

A hétvégén baleset volt nálunk, csak egy kicsi, de egy csapásra megváltozott minden körülöttünk. Aztán szerencsés kimenetele lett, de megérintett, milyen nehéz lehet, ha baj van a gyerek egészségével. Sárvári Töttös Györgyi Szuperhős Szakszerviz című könyve a betegségben, kórházban lévő gyerekeknek és szüleiknek segít feldolgozni a traumát, átvészelni a nehéz időszakot. De felkészülni, más nehézségeket átvészelni is segít ez a mese, ami gyógyír a testnek, léleknek egyaránt. A Kolibri Kiadónál megjelent könyvről beszélgettem a szerzővel. Györgyi korábbi könyvéről, a Varázspálca Szakszervizről itt olvashattok.

Van, aki forrón szereti. De én nem.
határon túl

Van, aki forrón szereti. De én nem.

Az ötvenedik születésnapomon kirúgtam a hámból: pezsgő helyett kodeines pezsgőtablettával koccintottam.

Soha nem felejtem el azt a napot. Hacsak nem szenvedek majd súlyos memóriazavarban, ami a változókor tucatnyi tünetének egyike is lehet. Ez az írás a menopauzával foglalkozik, akit zavar a téma, a szókimondás és bizonyos testnedvek emlegetése, lapozzon. 

Hogyan szerettesd meg az olvasást a gyerekeddel
ajánló

Hogyan szerettesd meg az olvasást a gyerekeddel

Felejtsd el Baby Einsteint! A legjobb módja, hogy növeld gyermeked IQ-ját, a sok meseolvasás, valamint az olvasás megszerettetése. Minden este olvas magának a gyereked? De nem azért, mert kötelező, hanem csak úgy, szórakozásból. Azoknak a gyerekeknek, akik olvasnak, könnyebben is megy a tanulás, minden tantárgyból. Az iskolai teljesítmény jobban korrelál a gyermek olvasási eredményeivel, mint bármely más mutatóval. 

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.