Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

Egy 17 éves érett, bátor lány levele

Egy konzervatív családban élő, 17 éves lány levelét olvashatjátok az alábbiakban, amit elkeseredetten írt a The Guardian-nak. A családja dühös lett, amikor kiderült, hogy elkezdett randizni a barátjával, aki más nemzetiségű és bőrszínű, ami azonnal felszínre hozta a szülei rasszizmusát. Forrás: theguardian.com

Azóta egy merő stressz az életem. Megértem, hogy sokkoló volt a számukra, de nem hiszem, hogy mindez alátámaszthatja a viselkedésüket: megfenyegettek, hogy elzavarnak a házunkból, nem fizetik a tanulmányaimat, a pénzt arra használják, hogy kontrolláljanak engem, bántó dolgokat vágnak a fejemhez és fizikailag is bántalmaznak. Egy olyan konzervatív országban élek, amely figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat és nincs lehetőségem jogszerű segítséget kérni. Azt mondják, hogy tönkreteszem az életemet, annak ellenére, hogy a legjobb jegyeket hozom haza az iskolából.

Sok kérdésben nem értek egyet velük, mint például a vallás és a nacionalizmus. A szüleim egy rettentő mérgező és boldogtalan, előre elrendezett házasságban élnek, mint ahogy a család többi tagjai is. És mindegyikük boldogtalanul éli le az életét. Azt hangsúlyozzák, hogy fontosabb számukra a társadalmi hírnevük, mint az én a boldogságom. Nem szeretném úgy élni az életemet, mint ők.

Hálás vagyok mindazért, amit tettek értem, de ezzel a konfliktussal túl nagy árat kell fizetnem, mivel az egész tavalyi tanévemet végigstresszeltem.

A barátom és a családja nagyon támogató, megértő.

Már többször öngyilkosságot kíséreltem meg, de minden alkalommal megrémültem, úgyhogy sosem sikerült. Tehetetlennek érzem magam.

Nem tudom pénzügyileg függetlenné tenni magam a családomtól, pedig az egyetlen remény az, hogy felvesznek az egyetemre. Nem tudom, milyen lépéseket kellene tennem annak érdekében, hogy egészséges lelkiállapotban maradjak, és megakadályozzam a szüleimet abban, hogy veszélybe sodorják a jövőmet.

A 17 éves lány The Guardianban megjelent levelére kapott választ hétfőn olvashatjátok.

Kép: Lo Cole

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
A rossz gyerek
iskola, óvoda

A rossz gyerek

Az osztályban van egy rossz gyerek. Mindenki szerint rossz. Piszkálja a gyerekeket, belerúg a lányokba, zavarja az órát.

Képzeletbeli történet!

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára
interjúk

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a jó éjszakai alvás, de a gyermekkori alvásproblémák, mint például a horkolás, az éjszakai ébredés, az alvajárás vagy az álmatlanság elég gyakoriak.

Öt gyerek anyjának lenni
határon túl

Öt gyerek anyjának lenni

Egy barátnőm barátnője külföldön él a családjával. Öt gyermeke van, és azt hiszem azt csak Ő tudja, hogy ez mit jelent. De akármit is jelentsen, egy biztos, hogy ő ezt élvezi. Ezt onnan tudom, hogy a barátnőm egy ideje meséli, hogy Joli – ő a bizonyos – a facebookon kis posztokban megosztja a családja történeteit. Szórakoztató és tanulságos, néha könnyeket csal a szemébe, néha pedig elgondolkodtató. Egy biztos, hogy mindarról sajátos képe van, és sok gyereken kipróbált tapasztalata, amivel mi is szembesülünk a hétköznapjainkban. És akkor arra kértük Jolit, hogy néhány történetét mesélje el itt is.

Te mikor beszélgetsz a gyerekkel a téridőről?
ajánló

Te mikor beszélgetsz a gyerekkel a téridőről?

Bevallom, én soha. Ahogy a fénysebességről sem nagyon jut eszembe és az univerzum bár időnként szóba kerül, nagyon sokat nem tudok róla. Ezért is álltam kicsit értetlenül a mini sorozat előtt, amit ma ajánlok nektek. Mert hogy ezek a mesekönyvek erről szólnak. És aztán a szerző, Farkas Robi olyan jó kis válaszokat adott a kérdéseimre, hogy elkezdett érdekelni.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.