Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

Egy 17 éves érett, bátor lány levele

Egy konzervatív családban élő, 17 éves lány levelét olvashatjátok az alábbiakban, amit elkeseredetten írt a The Guardian-nak. A családja dühös lett, amikor kiderült, hogy elkezdett randizni a barátjával, aki más nemzetiségű és bőrszínű, ami azonnal felszínre hozta a szülei rasszizmusát. Forrás: theguardian.com

Azóta egy merő stressz az életem. Megértem, hogy sokkoló volt a számukra, de nem hiszem, hogy mindez alátámaszthatja a viselkedésüket: megfenyegettek, hogy elzavarnak a házunkból, nem fizetik a tanulmányaimat, a pénzt arra használják, hogy kontrolláljanak engem, bántó dolgokat vágnak a fejemhez és fizikailag is bántalmaznak. Egy olyan konzervatív országban élek, amely figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat és nincs lehetőségem jogszerű segítséget kérni. Azt mondják, hogy tönkreteszem az életemet, annak ellenére, hogy a legjobb jegyeket hozom haza az iskolából.

Sok kérdésben nem értek egyet velük, mint például a vallás és a nacionalizmus. A szüleim egy rettentő mérgező és boldogtalan, előre elrendezett házasságban élnek, mint ahogy a család többi tagjai is. És mindegyikük boldogtalanul éli le az életét. Azt hangsúlyozzák, hogy fontosabb számukra a társadalmi hírnevük, mint az én a boldogságom. Nem szeretném úgy élni az életemet, mint ők.

Hálás vagyok mindazért, amit tettek értem, de ezzel a konfliktussal túl nagy árat kell fizetnem, mivel az egész tavalyi tanévemet végigstresszeltem.

A barátom és a családja nagyon támogató, megértő.

Már többször öngyilkosságot kíséreltem meg, de minden alkalommal megrémültem, úgyhogy sosem sikerült. Tehetetlennek érzem magam.

Nem tudom pénzügyileg függetlenné tenni magam a családomtól, pedig az egyetlen remény az, hogy felvesznek az egyetemre. Nem tudom, milyen lépéseket kellene tennem annak érdekében, hogy egészséges lelkiállapotban maradjak, és megakadályozzam a szüleimet abban, hogy veszélybe sodorják a jövőmet.

A 17 éves lány The Guardianban megjelent levelére kapott választ hétfőn olvashatjátok.

Kép: Lo Cole

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Gyerekektől távol
iskola, óvoda

Gyerekektől távol

A kikapcsolódás, feltöltődés és pihenés mindenkinek jár. Mindenkinek egyformán szüksége van rá, még ha bizonyos élethelyzetekben hajlamosak is az emberek ezt megtagadni maguktól. Például amikor gyermekük születik. Nem önsanyargatásból. Egyszerű törvényszerűség, hogy a szülők, úgy vannak kódolva, hogy képesek legyenek saját igényeik elé helyezni csemetéikét. Ami rendben is van és kifejezetten praktikus működés, egy bizonyos határig.

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára
interjúk

Még a kisebb alvási problémák is kognitív nehézségeket okozhatnak a gyermekek számára

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a jó éjszakai alvás, de a gyermekkori alvásproblémák, mint például a horkolás, az éjszakai ébredés, az alvajárás vagy az álmatlanság elég gyakoriak.

10 dolog, amit gyerekeinktől megtanulhatunk
határon túl

10 dolog, amit gyerekeinktől megtanulhatunk

A szülő dolga a tanítás. Az életre való felkészítés. Segítenünk kell eligazodni az élet bonyolult és szövevényes rendszerében, tapasztalatainkkal praktikus és kivitelezhető megoldásokat kell átadnunk. De gondolunk-e arra, ahogy mi mit tanulunk mindeközben?

Üdvözlégy Mária, malaccal teljes…
ajánló

Üdvözlégy Mária, malaccal teljes…

Rögtön az elején muszáj leszögeznem, hogy a cím nem az én ötletem, és semmilyen bántó szándék nincs benne. Viviane Villamont Kisdarázs című könyvében (amelynek az elolvasását szívből ajánlom) imádkozik így a főszereplő hétéves kislány, aki nem vallásos családban nevelkedett, majd bentlakásos egyházi iskolába kerülve megpróbál értelmet adni a számára ismeretlen szavaknak.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.