Kapcsolat Facebook Bejelentkezés
határon túl

Egy 17 éves érett, bátor lány levele

Egy konzervatív családban élő, 17 éves lány levelét olvashatjátok az alábbiakban, amit elkeseredetten írt a The Guardian-nak. A családja dühös lett, amikor kiderült, hogy elkezdett randizni a barátjával, aki más nemzetiségű és bőrszínű, ami azonnal felszínre hozta a szülei rasszizmusát. Forrás: theguardian.com

Azóta egy merő stressz az életem. Megértem, hogy sokkoló volt a számukra, de nem hiszem, hogy mindez alátámaszthatja a viselkedésüket: megfenyegettek, hogy elzavarnak a házunkból, nem fizetik a tanulmányaimat, a pénzt arra használják, hogy kontrolláljanak engem, bántó dolgokat vágnak a fejemhez és fizikailag is bántalmaznak. Egy olyan konzervatív országban élek, amely figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat és nincs lehetőségem jogszerű segítséget kérni. Azt mondják, hogy tönkreteszem az életemet, annak ellenére, hogy a legjobb jegyeket hozom haza az iskolából.

Sok kérdésben nem értek egyet velük, mint például a vallás és a nacionalizmus. A szüleim egy rettentő mérgező és boldogtalan, előre elrendezett házasságban élnek, mint ahogy a család többi tagjai is. És mindegyikük boldogtalanul éli le az életét. Azt hangsúlyozzák, hogy fontosabb számukra a társadalmi hírnevük, mint az én a boldogságom. Nem szeretném úgy élni az életemet, mint ők.

Hálás vagyok mindazért, amit tettek értem, de ezzel a konfliktussal túl nagy árat kell fizetnem, mivel az egész tavalyi tanévemet végigstresszeltem.

A barátom és a családja nagyon támogató, megértő.

Már többször öngyilkosságot kíséreltem meg, de minden alkalommal megrémültem, úgyhogy sosem sikerült. Tehetetlennek érzem magam.

Nem tudom pénzügyileg függetlenné tenni magam a családomtól, pedig az egyetlen remény az, hogy felvesznek az egyetemre. Nem tudom, milyen lépéseket kellene tennem annak érdekében, hogy egészséges lelkiállapotban maradjak, és megakadályozzam a szüleimet abban, hogy veszélybe sodorják a jövőmet.

A 17 éves lány The Guardianban megjelent levelére kapott választ hétfőn olvashatjátok.

Kép: Lo Cole

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Szülő 2.0 oldalára!

Szólj hozzá!

Olvasóink történetei

  • Minta cikk 1.

    Minta cikk 1.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

    App Hungary
További történetek >>>
Demokratikus nevelés
iskola, óvoda

Demokratikus nevelés

Na, annál unalmasabb dolog vélhetően nincs, mint amikor valaki egy konferenciáról ír beszámolót. Én mégis most valami hasonlót teszek. De biztosíthatlak benneteket, lesz ebben néhány olyan mondat, amiért érdemes végigolvasni ezt a pár bekezdést. Különösen azoknak, akiket valóban érdekel, hogyan lehet partnerként, együttműködve terelgetni a gyerekeket, berendezni egy családot, netán egy osztályközösséget. 

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen
interjúk

3 aranyos módja, hogyan ösztönözheted a gyerekedet, hogy jobb legyen

Több tanulmány is kimutatta, hogy a meleg, szeretetteljes szülő-gyerek kapcsolat összefüggésben van a jobb önértékeléssel, a jobb szülő-gyerek kommunikációval, a jobb tanulmányi eredménnyel és a kevesebb pszichológiai és viselkedési zavarral.

A világ 15 legszebb iskolája
határon túl

A világ 15 legszebb iskolája

A tanulás célja, hogy inspiráló, lelkesítő és érdekfeszítő élményt nyújtson. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha az iskolaépületek nem lennének félelmetesek.

Gyönyörű iskolákat találunk szerte az egész világban – Ausztráliától Alabamáig, Dániától Kambodzsáig.

Néhány iskolának az a célja, hogy ellenálljon a természeti katasztrófáknak, mások első osztályú oktatást nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Álljon itt néhány kedvencünk.

A döntés joga – Két rózsaszín csík
ajánló

A döntés joga – Két rózsaszín csík

Véletlenül akadt a kezembe Annalisa Strada: Két rózsaszín csík című könyve. A történet egy tini lányról, pontosabban az életének alig két hetéről szól. Perla 16 éves és terhes. Jó családból, jó iskolából. Nem iszik (kivéve egyetlen estét, akkor is csak 2 pohárral), nem bulizik (kivéve egyetlen estét), nem randevúzik (kivéve …). Mindene a futás, rendszeresen edz, pontos, megbízható.

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat
Jövő Iskolája

Átlépni egy korszerűbb életbe, több mint akarat

Miközben omladoznak a régi iskolatípusok, és feszegetjük a retorikai határokat, gyakran ütközünk falakba. Saját falainkba. És szembesülünk azzal, hogy épp saját magunk miatt nincs haladás, modernitás, innovatív megoldások. Se az iskolákban, se otthonainkban. Miközben a szabad oktatást és a korszerű tudást követeljük, valójában 19. századi szerepekbe bújva az ajtót magunkra zárva régi mintáink szerint neveljük a gyerekeinket.